Een week vol successen

Afgelopen zondag was de clubmatch van de Vereniging de IJslandse hond Nederland. Het zou een erg warme dag worden, dus wij hadden ons goed voorbereid en voldoende water voor de hondjes meegenomen. Eenmaal daar aangekomen, werden wij ontvangen met luid geblaf van alle aanwezige IJslanders. Rúnar moest natuurlijk ook van zich laten horen, terwijl hij normaal gesproken niet zo van het blaffen is.

Voordat wij aan de beurt waren was het nog best wel lang wachten. Gelukkig konden wij eerst nog genieten van Ásti, een pup van Rúnar en Nora. Hij was de beste mannelijke pup van zijn leeftijdsklasse geworden.

Toen was het eenmaal zo ver, we mochten de ring in. Er deden in totaal 8 reuen in de open klasse mee, dus we hadden behoorlijk wat tegenstanders. Zoals verwacht ging het niet helemaal goed met zoveel reuen in een ring. Dus mochten we in groepjes van 4 honden de ring rondlopen. Wij waren bijna als laatste aan de beurt. Na lang wachten in de zon liep Rúnar zijn rondje, wel met ietwat tegenzin, want het was veel te warm. Ook het blijven staan bij de keurmeester was niet erg leuk, maar het ging nog redelijk goed. Na alle keuringen werden er al een paar reuen de ring uit gestuurd, maar wij mochten nog meedoen voor de prijzen. Totaal onverwacht bleven we nog met maar twee reuen over die moesten strijden voor de eerste en tweede plek. Na een extra inspectie van de keurmeester werd Rúnar verkozen tot nummer 1! Wij waren natuurlijk ontzettend blij met deze overwinning. Maar het belangrijkste onderdeel moest nog komen: De strijd om de beste reu. Wij moesten het nog tegen een kampioen en een andere reu opnemen. Gelukkig duurde de keuring deze keer niet zo lang en was de keurmeester er snel uit. Rúnar was de beste reu! Wij waren dolgelukkig, want niet alleen waren wij beste reu, we kregen ook nog een kampioenschapspunt. Dit was het laatste punt dat wij nodig hadden om Nederlands kampioen te worden. Voor ons kon de dag al niet meer stuk!

Eenmaal terug bij ons tentje hadden we eindelijk tijd om bij te komen, of toch niet? In de pauze werden er nog andere bekers uitgedeeld. Waaronder de Annemarie Kolbe beker, dit is een beker voor de beste reu en beste teef van het jaar. Bij elke show waar een hond aan mee doet, krijgt hij of zij een aantal punten. De reu en teef met de meeste punten verdient deze wisselbeker. Tot onze nog grotere verbazing werd Rúnar omgeroepen voor de beste reu van het afgelopen jaar! Wij waren natuurlijk trotser dan trots!

Nu restte ons nog één ding, de strijd om de beste hond van de show. Aan het einde van de middag was het zo ver. We moesten tegen Elska, een teefje die wij maar al te goed kenden. Na een korte inspectie van de keurmeester en een rondje lopen werd de beslissing genomen. Rúnar was beste hond van de show geworden!! Je begrijpt natuurlijk wel dat wij op een roze wolk waren beland, want dit hadden wij aan het begin van de dag echt niet verwacht en hadden hier alleen maar over kunnen dromen. Dit was echt een top dag voor ons.

Zo trots als een pauw, met vier bekers op zak en een prachtig keuringsrapport konden we aan het einde van de dag weer naar huis om deze dag nooit meer te vergeten!

Later in die week, wachtte ons nog een succes. Op dinsdag hadden wij ons examen Dogfrisbee voor beginners. Zoals de afgelopen weken al het geval was, was het erg warm die dag. Door de warmte hadden we helaas niet zoveel kunnen oefenen als we wilden, maar we zouden natuurlijk ons stinkende best doen. Op de muziek van John Scatman mochten wij als eerste onze routine van 1 minuut laten zien. Dit lijkt heel kort, maar schijn bedriegt. Rúnar is ontzettend snel (ondanks de warmte) dus we moesten heel wat uit de kast halen. Ondanks het oefenen ging het niet vlekkeloos, maar dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Dit was bij iedereen ook wel het geval, maar daar zijn we beginners voor! Voor het examen moesten we ook 10 verschillende worpen laten zien, dit ging gelukkig erg goed. Het examen was alweer voorbij en nu was de vraag of we het hadden gehaald. En ja hoor! We kregen een mooie diploma. Die konden we mooi bij onze successen van de afgelopen week schrijven! Ook die dag waren wij weer zo trots als een pauw!

Eén reactie

  1. Joke de Beer en????Tjara

    Fantastisch,wat leuk, van harte gefeliciteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *